פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      הדירה התל אביבית שמשלבת בין "מד מן" למועדונים בברלין

      מה קורה כשהניקיון הצורני והקו המודרניסטי של הסגנון הבינלאומי בתל אביב פוגש את החספוס והגולמיות של החיים האורבניים בברלין. ומה הקשר ל"מד מן"?

      עיצוב דירה של משרד ברונשטיין-ברכה אדריכלות ועיצוב (יח"צ , שי אפשטיין)
      ההשראות נשאבו הן מן הניקיון הצורני, והקו מודרניסטי שאפיין את הסגנון הבינלאומי (צילום: שי אפשטיין)

      תכנון: ברונשטיין ברכה אדריכלות ועיצוב
      קבלן: ישראל סבן

      בני זוג בגמלאות החליטו "לעשות עלייה", לאחר שחיו והתגוררו כל חייהם בגרמניה. הוא מגיע מתחום הנדל"ן והיא מעולם הפרסום. שניהם טיפוסים אורבניים, אשר אוהבים את הדופק המהיר של העיר. מאחר שהם רגילים לחיות במרכז העניינים, לא היה ספק שעל מיקום דירתם הם לא יתפשרו.
      לאחר חיפושים רבים, התאהבו בני הזוג בדירת שלושה חדרים הנמצאת בלב ליבה של העיר. הדירה ממוקמת בקומה הראשונה של בניין מגורים שנבנה זה מכבר, עם מרפסת פתוחה הנושקת לצמרתו של עץ דקל וחזית דרומית שטופת שמש תל אביבית. לצורך תכנון ועיצוב הדירה מחדש, פנו בני הזוג למשרד "ברונשטיין-ברכה אדריכלות ועיצוב".

      עיצוב דירה של משרד ברונשטיין-ברכה אדריכלות ועיצוב (יח"צ , שי אפשטיין)
      הספרייה בנויה מקונסטרוקציית מתכת בגוון שחור משולבת שורש של עץ אגוז אמריקאי כמעיין פיגומים על קיר הבטון (צילום: שי אפשטיין)

      המתכננים נדרשו להכניס פרוגרמה שאפתנית ביותר לתוך 80 המטרים הרבועים של הדירה. אחת מנקודות הפתיחה התכנוניות, היתה לייצר תכנית שתדע להכיל מקלחת ושירותים נפרדים לשימוש בלעדי של אורחים, היות ובני הזוג מארחים את ילדיהם ונכדיהם שמגיעים לביקורים בארץ לעיתים קרובות.

      הקו העיצובי של הדירה התגבש כבר בשלבי התכנון הראשוניים, זאת בעקבות שיחות מרתקות וסיפורים מעניינים ביותר על חייהם התוססים וההרפתקניים של בני הזוג. ההשראות נשאבו הן מן הניקיון הצורני, והקו מודרניסטי שאפיין את הסגנון הבינלאומי של לפני ואחרי מלחמת העולם השנייה, דרך השפעות מעולם הפרסום של שנות ה-60 וה-70, במשרדים מעושנים בסגנון "מד מן", ועד מועדונים מחתרתיים וחשוכים במרתפי ברלין בימינו אנו.

      כבר בכניסה לדירה, מלווה את הבאים קיר מסדרון המחופה שכבת בטון אדריכלי אשר נותן את תחושת החספוס המאפיינת כל כך את החיים בעיר הגדולה.

      עיצוב דירה של משרד ברונשטיין-ברכה אדריכלות ועיצוב (יח"צ , שי אפשטיין)
      בכדי להדגיש את המקום האינטימי ביותר בבית, נישת גב המיטה חופתה בשורש של עץ אלון (צילום: שי אפשטיין)

      בהמשך מסדרון הכניסה, בצדו השמאלי, מיקמו המתכננים את חדר המקלחת ושירותי האורחים. החלל המצומצם מאפשר שימוש נפרד ועצמאי, באופן שאינו מפריע להתנהלות היומיומית של בני הזוג בזמן אירוח.

      מתוך הבנה שחלל זה משמש בעיקר את האורחים ולמרות הממדים הצרים של החלל, בחרו המעצבים יחד עם בני הזוג לאפיין את החלל בגוונים כהים ועכורים של חלודה וטורקיז תוך שימוש בתאורה אפלולית. אווירה שכזאת מייצרת שימוש חוויתי ודרמטי עם קריצה נוספת לאווירה המחתרתית במקום הכי פחות צפוי.

      עיצוב דירה של משרד ברונשטיין-ברכה אדריכלות ועיצוב (יח"צ , שי אפשטיין)
      (צילום: שי אפשטיין)

      כאשר עוברים את מסדרון הכניסה, נחשפים מצד ימין שולחן העבודה והספרייה, המשתלבים בחלל הסלון. הספרייה בנויה מקונסטרוקציית מתכת בגוון שחור משולבת שורש של עץ אגוז אמריקאי כמעיין פיגומים על קיר הבטון. חלל הסלון והמטבח עוצבו באופן מינימליסטי בגוונים של לבן שרק מדגישים את הניגודיות עם הגוונים הכהים של אזור הכניסה ונישת המדפים שתוכננה בדופן המטבח.

      לצידה של נישת המדפים, ישנה דלת המובילה למבואת חדר השינה של בני הזוג. חלל המבואה משמש גם כחדר ארונות לכל דבר. בחדר השינה שבהמשך, מפאת מחסור בחללי אחסון, תוכנן גם ארון קיר בצדי ומעל המיטה. בכדי להדגיש את המקום האינטימי ביותר בבית, נישת גב המיטה חופתה בשורש של עץ אלון. מן הצד השני, משמאל למסך הטלוויזיה תוכננה דלת מברזל שחור משולב בעץ בגמר צבע המובילה לחדר המקלחת והשירותים המשמשים את בני הזוג.

      לאתר ברונשטיין ברכה אדריכלות ועיצוב

      לאתר מגזינה

      לאתר עיצוב