פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      הגוזלים עזבו את הקן: העיצוב המשמח של דירת הוותיקים

      "דאגנו לכך שכל הבית יהיה צבעוני במידה ועליז במידה שתואמת את אופיים של בעלי הבית". כך שינתה מעצבת הפנים רונית הדס את פניה של דירה רמת גנית

      עיצוב פנים והום סטיילינג רונית הדס (יח"צ , נויה שילוני וצביקה הדס)
      (צילום: נויה שילוני וצביקה הדס)

      לעתים נדמה כי בשכונת ותיקים ברמת גן, כולם עוסקים בשיפוץ מתמיד... וכך גם בדירה זו, שגילה כ-35 שנים והיא משתרעת על פני 130 מ"ר. "ללקוחה שלי היו אינספור דוגמאות, קבלנים ומעצבים", מספרת בחיוך רונית הדס. "ולאחר כשנתיים של התלבטויות בין ויתורים על חופשות בחו"ל לבין שיפוץ, הכריע המצב הבלתי נסבל של הבית: דלת המקלחון קרסה, דלתות סירבו להיסגר, הבית לא התאים הן פוקציונלית והן עיצובית לדיירים, שילדיהם כבר עזבו הקן והם עצמם התבגרו".

      לדבריה, התהליך המקדים לעבודה היה קשה, אך בסופו היא נבחרה להוביל את המהלך כולו וללוות את הפרויקט לכל אורכו, כאשר הלקוחות סומכים עליה בכל החלטה, והיא-עצמה קשובה לכל רצון, דרישה או חלום - כבעלת "בנק ספקים" שצפוי לשרת את הפרויקט ואת הלקוחות.

      "בחרתי בקבלן המבצע ובספקים מובילים. אלו היו בחירות מעולות שאיפשרו לי להוביל תהליך של התחדשות בנועם ובשמחה, למשך כל תקופת השיפוץ. כמי שמצויה עם יד על הדופק ופוקדת תדיר תערוכות עיצוב ברחבי העולם, יכולתי לתת את התשובות הנכונות העכשוויות ולענות על החלום של בעלי הבית".

      עיצוב פנים והום סטיילינג רונית הדס (יח"צ , נויה שילוני וצביקה הדס)
      (צילום: נויה שילוני וצביקה הדס)

      בתוך זמן קצר הבית שינה פניו, כאשר נושא הנגישות לגיל השלישי הנחה את מעצבת הפנים. כך למשל, פתחי הדלתות גדלו, הפרוזדור הורחב והמטבח גדל על חשבון המרפסת הצמודה - והצטרף לשטח הציבורי של הבית.

      באשר למטבח - קשה היה לשכנע הלקוחה לרדת מיצירת "אי" במטבח. בעיני רונית הדס, החלל לא התאים ולא מקובל היה ליצור אוסף של כסאות במרכז הבית. לבסוף נמצא פתרון הולם שהיה מקובל על כל הצדדים. החלל המרכזי הולבש בצבעים ובטקסטורות האהובות על הלקוחה, הספה בסלון עוצבה במידה ארוכה מהסטנדרט, והשולחן שעוצב על ידי המעצבת עצמה נבנה משלוש יחידות שעונות על הצרכים המשפחתיים והחברתיים.

      "יצרנו בדירה שלושה חדרים: חדר עבודה עבור הבעל (ובהתאם לצרכיו, בצבעים מאירי עיניים), חדר משפחה עליז עבור הנכדים וחדר שינה גדול ומרווח. כמובן, שעל לוח שעם נתלו התמונות של כל הנכדים והם ניבטים גם במראה המשקפת".

      לחדר השינה לא הוצמד חדר רחצה. כדי למנוע אי נוחות הוחלט שחדר השינה יהיה סמוך אך לא צמוד. בנוסף תוכנן חדר שירותי אורחים.

      עיצוב פנים והום סטיילינג רונית הדס (יח"צ , נויה שילוני וצביקה הדס)
      (צילום: נויה שילוני וצביקה הדס)

      פרוזדור בדירה מגשר בין כל החדרים, כאשר חמש הדלתות שבפרוזדור היוו מרכיב עיצובי מכריע ונבחרו בקפידה.

      "דאגנו לכך שכל הבית יהיה צבעוני במידה ועליז במידה שתואמת את אופיים של בעלי הבית, מסכמת רונית הדס".

      לעמוד של רונית הדס

      לאתר מגזינה

      לאתר עיצוב