פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      היי-טק או אמנות: הבית שהגשים את החלום של הזוג שחיפש שינוי

      בני הזוג, הייטקיסט בגימלאות ואמנית יוצרת, הגשימו את חלומם במעבר מבית כפרי עם רצפות טרה-קוטה כהות וריהוט עתיק כבד, לבית שמשלב מינימליזם הייטקיסטי פונקציונלי, עם ויטרינות גדולות המכניסות את הבריכה והגינה הירוקה פנימה

      נילי עמר בית קדימה (יח"צ)
      הבית עונה על צרכי שני בני הזוג (צילום: ייח"צ)

      בסביבה הפסטורלית של אחד המושבים באזור השרון, על מגרש המשתרע על פני 750 מ''ר, הוקם בית הנותן מענה לצרכים העכשוויים של הזוג המתגורר בו. "נוסף על כך, הוא אף נותן ביטוי לנפשה האמנותית ומאווייה של האשה, וכן לפונקציונליות המחושבת של הגבר", מספרת מעצבת הפנים והאדריכלית נילי עמרי.

      לדבריה, בני הזוג, הייטקיסט בגמלאות ואמנית יוצרת, הגשימו את חלומם במעבר מבית כפרי עם רצפות טרה-קוטה כהות, גגות רעפים וריהוט עתיק כבד, לבית המשלב מינימליזם הייטקיסטי פונקציונלי, ויטרינות גדולות המכניסות את הבריכה והגינה הירוקה פנימה, גגות שטוחים, ניקיון גאומטרי של קווים מצד אחד, יחד עם צבעוניות בולטת המקבלת ביטוי הן בחזיתות המבנה והן בחומרי הגמר בחללים הפנימיים של הבית ובריהוט.

      הבית הוא דו-מפלסי, כאשר בקומת הקרקע הנרחבת נמצאות כל הפונקציות הנדרשות לבני הזוג בחיי היומיום. כאן מצויים סוויטת שינה גדולה של בני הזוג, חדר עבודה גדול, חדר כושר (השוכן בממ''ד), שירותי אורחים גדולים (הכוללים גם מקלחת לטובת הרוחצים בבריכה), סלון, פינת אוכל ומטבח פתוח בחלל אחד משותף ה"מביט" אל הבריכה. בקומה העליונה תוכננו שני חדרי אירוח וכן הסטודיו לאמנות של בעלת הבית.

      נילי עמר בית קדימה (יח"צ)
      בקומת הקרקע הנרחבת נמצאות כל הפונקציות הנדרשות לבני הזוג (צילום: יח"צ)

      מרפסת הגג המרוצפת עוטפת את הקומה העליונה מסביב, בעת שפינת הישיבה המשקיפה מלמעלה על הבריכה והגינה מאפשרת לבעלת הבית ליצור גם ב"חיק הטבע" ולא רק בסטודיו הסגור שלה.

      בשלב בחירת חומרי הגמר נבחנו מספר אופציות וקונספטים שונים. "גם כאן, התעוררה הדילמה בין האמנית להייטקיסט. מצד אחד נשקלה האופציה של שימוש בחומרים חמים המזכירים במידת מה את הבית שאותו עזבו - רצפת שיש קרמה, גווני בז' ולבן ונגיעות של עץ - ומנגד, האופציה של החומרים ה"קרים", כגון רצפת בטון, שימוש בברזל, אלומיניום וגוונים אפורים. החומרים שבסופו של דבר נבחרו היו שילוב מנצח בין החם לקר, בין המודרני לווינטאג'.

      לחדרי הרחצה נבחרו אריחי גרניט פורצלן המוטבעים בחלקם כמו חותמות על ארגזים בשווקים, ואלו ביחד עם הכלים הסניטריים הלבנים והקוריאן על הארונות הסגולים - מגרים את הדמיון והחושים.

      נילי עמר בית קדימה (יח"צ)
      בשלב בחירת חומרי הגמר נבחנו מספר אופציות וקונספטים שונים (צילום: יח"צ)

      מהלך מדרגות מעץ אלון גושני מלווה בתאורה שקועה בקירות ובמעקה ברזל צבוע אפור. הוא מחבר את הקומה התחתונה עם העליונה, ומתחבר לפרקט המחפה את כל הקומה העליונה.

      העלייה לבית מהכביש רחבה, מזמינה, ומלווה באדניות עם צמחייה משתפלת בשני הצדדים, עם מפל מים ועץ זית המואר בצדו האחד. "אך מרגע שפתחת את הדלת ונכנסת למבואה הרחבה, המוארת באופן טבעי בסקיילייט שמעליה, ניתן לראות את חלל המגורים הנרחב כשבהמשכו הפרגולה עם פינת הישיבה המפנקת ואת הבריכה והגינה שמאחוריה".

      לאתר של נילי עמרי

      לאתר מגזינה

      לאתר עיצוב