פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      נחל שילה פינת פרובאנס: הווילה הכפרית שעוצבה בהשראת טיול לצרפת

      בני הזוג יצאו יחד עם מעצבת הפנים נילי חביב לטיול קסום בפרובאנס, שסיפק עבורם השראה לסגנון העיצובי המקומי - למגוון צבעי התכלת, השמנת והטורקיז, ולעדינות ולקלילות שבסגנון הכפרי של פרובאנס. שם נזרעו זרעיו הראשונים של תהליך התכנון והעיצוב לביתם החדש

      נילי חביב (יח"צ)
      בכניסה לבית ממוקמת גינה וחצר מרשימה הכוללת בריכת שחיה (צילום: יח"צ)

      כידוע, תוכניות לחוד, ומציאות לחוד: במקור, רכשו בני הזוג מגרש סמוך לנחל שילה לצורך השקעה, אך תוך כדי תהליך התכנון התאהבו בבית, והחליטו להתגורר בו בעצמם, תוך התאמתו לצרכיהם הפרטניים. לצורך המשימה, גייסו השניים את נילי חביב - בעלת משרד אדריכלות ועיצוב פנים (וגם חברה טובה), שתכננה לפני עשור את ביתה הקודם של המשפחה, הכוללת זוג בתחילת שנות החמישים ושלושת ילדיהם (שתי בנות אחרי צבא ובן זקונים).

      "ממלכה" לכל ילד

      זוהי משפחה חמה שמארחת המון, חובבי מטבח ואוכל, מה שנלקח כמובן בחשבון בתהליך התכנון והעיצוב. בנוסף, היה חשוב לבני הזוג שלכל ילד תהיה "ממלכה" משלו, כדי שלא ימהרו לעזוב את הקן וימשיכו לגור בבית עם בני זוגם.

      הבית הקסום בנחל שילה, המשתרע על פני 370 מ"ר (מתוכם 220 מ"ר שטח בנוי), תוכנן כך שקומת הכניסה תכלול את כל החללים הציבוריים ואת יחידת ההורים, ובקומה השנייה תוכננו שלוש סוויטות, אחת לכל ילד.

      בכניסה לבית ממוקמת גינה וחצר מרשימה הכוללת בריכת שחיה, פינת ישיבה נינוחה, ומטבח חיצוני שלא היה מבייש אף שף... הבריכה ממוקמת בפינת החצר, כך שאפשר להשתכשך במים ולצפות במקביל בנופו עוצר הנשימה של נחל שילה.

      בכניסה לבית מקבלת את פנינו דלת בצבע טורקיז, ופתיחתה חושפת את פינת האוכל, הסלון והמטבח. הבית תוכנן כך שכל חלל מופרד מהשני - חללים מוגדרים אך גם מחוברים. בקומה הראשונה ניצב חדר הורים מרווח, שרותי אורחים וממ"ד, ובקומה השנייה, חדר לבן עם שירותים ומקלחת, ושתי סוויטות לבנות נוספות, שלכל אחת מהן מרפסת אירוח רחבת ידיים.

      מעקות המרפסות בצבע כחול-תכלת מעודן, וגם בחללים שאינם כוללים מרפסת, החלונות מעוצבים כך שיראו כמו מרפסות קטנות.

      נילי חביב (יח"צ)
      בכל החדרים שולבה רצפת פרקט אלון (צילום: יח"צ)

      המטבח מציג: תכלת אקזוטי

      מטבח הבית גדול ומרווח עם אי עבודה רחב ידיים, המאפשר מקומות אחסון ומשטחי עבודה רבים, ומעוטר בחלון גדול עם קשת מעוצבת וססגונית. המטבח כולו עשוי מעץ אלון טבעי, ואי העבודה בצבע תכלת אקזוטי. גם עבור הסלון נבחר ריהוט בגווני תכלת וטורקיז, כאשר כל גופי התאורה בבית עשויים מברונזה ומזכוכית שקופה המפזרת אור חמים ונעים.

      כל האקססוריז ששולבו בבית הם בגוונים ניטרליים של שמנת, אפרפר ושקוף, המשדרים חמימות ורוגע. הרצפה מאריחי גרניט פורצלן בגדלים 60/120 במרקם של בטון מוחלק. גם שירותי האורחים זכו לנראות של חדרים נעימים ומזמינים, על ידי שימוש בשליכט דקורטיבי על הקירות, משחק של מראות ועץ, תאורה רכה, וכיור דקורטיבי בצבע טורקיז. בכל החדרים שולבה רצפת פרקט אלון.
      בחדר ההורים הותקן פרקט במראה רומנטי, בשילוב וילונות שקופים נופלים, היוצרים אווירה של רוגע ופסטורליות העוטפת את החדר. בפינת הסלון הותקן קמין עצים בנוי, מחופה באבן טרוורטין ולבני שמוט.

      "בני הזוג, שהם גם חברים טובים לאורך שנים, הגיעו אליי בדיוק כשקמה השכונה החדשה הסמוכה לנחל שילה", מספרת נילי חביב. "התזמון היה מושלם, משום שהוא אפשר לנו לבחור מגרש הסמוך לשטחים הציבוריים. לאחר שקיבלנו אישור לטיפוח השטח הציבורי, יכולנו לייצר יותר מרחב בחצר שהפכה לירוקה ומרשימה במיוחד. בזכות העובדה שפנו אליי בשלב כה מוקדם, הפכתי לשותפה מלאה בבחירת המגרש, מתוך עשרות מגרשים שעוד היו פנויים, וכך לתכננו ולהתאימו לצרכיהם באופן מדויק, כמו כפפה ליד. מגרש שממוקם בדיוק בכיוון הנכון, פונה לכיווני האוויר הנכונים, ומותאם במדויק לצרכים התכנוניים. כך יכולנו למקם את הבית בזווית הנכונה, כדי שכל חלל יקבל את כיוון האוויר המתאים לו ביותר".

      נילי חביב (יח"צ)
      בחזיתו השנייה של הבית (החזית המזרחית) תוכננו המטבח ופינת האוכל הפתוחה לסלון (צילום: יח"צ)

      שפע של אור, אוויר ואווירה

      הסלון תוכנן באופן כזה שיפנה לחזיתו הצפונית של הבית, יצפה אל הנוף, ויקבל הרבה אוויר טוב. בחזיתו השנייה של הבית (החזית המזרחית) תוכננו המטבח ופינת האוכל הפתוחה לסלון, כך שיקבלו הרבה אור ואוויר, והתוצאה: בית המנצל באופן אופטימלי את תנאי הסביבה והאקלים, ויוצר בכל שטחיו חללים מאווררים ומוארים.

      חדר השינה של ההורים פונה לחזית הדרומית ולחצר פנימית הנמוכה מהכביש, אשר יוצרת אזור אינטימי של חצר פנימית. חדרי הילדים פונים חלקם לחזית הצפונית וחלקם לחזית הדרומית, ומקבלים אוויר נוסף מהחזית המזרחית.

      אחד מאתגרי הפרויקט המרכזיים, היה בתכנון ועיצוב מדרגות הירידה למגרש. הבית נמוך מהרחוב בערך ב-2 מטרים, וכדי שהירידה אליו תראה רחבה ולא תיווצר תחושה של סגירות, תוכננו מדרגות רחבות עם אדניות הבנויות לצדן, על מנת לספק תחושת פתיחות. בנוסף, בקצה המגרש הנראה מהכניסה אליו, ממוקמת הבריכה הפתוחה לנוף, היוצרת במגרש תחושה של מרחב. בנייתו של הבית החלה לפני כשנה, ובימים אלו הסתיימו תהליכי הבנייה והעיצוב, והחל שלב האכלוס.

      כדאי לדעת כי "נילי חביב - אדריכלות ועיצוב פנים" הוא משרד המתמחה בתכנון אדריכלי, עיצוב פנים והום סטיילינג. המשרד מתמודד עם אתגרים תכנוניים, אילוצים טכניים ומגבלות שטח, בשילוב עם ראייה עיצובית ואמנותית מפותחת, ליצירת סינרגיה אופטימלית בין עולמות האדריכלות ועיצוב הפנים. לתפיסתה של נילי חביב בעלת המשרד: "תפקיד האדריכל אינו 'להוליד' את הבית, אלא 'ליילדו' מתוך בטנו של הלקוח - האדריכל הוא רק שופר, כי בכל בית צריך להימצא ה'אני' של המתגורר בו ולא של האדריכל".

      נילי חביב (יח"צ)
      זור אינטימי של חצר פנימית (צילום: יח"צ)

      לדעת עוד

      לאתר מגזינה

      לאתר עיצוב